Piros paprikatahnasta lyhyesti
Piros paprikatahna on Unkarin tunnetuimpia hittituotteita vuodesta 1963 lähtien.
Unkarissa sitä tunnetaan nimellä Piros Arany. Se on nykyään suuressa suosiossa monien Euroopan maiden kotitalouksissa, koska se sopii hyvin yhteen monien eri ruokalajien kanssa ja sitä rakastavat miltei kaikki ikäluokat. Se antaa ruoille ominaisen punaisen värin sekä hyvän tuoksun ja maun, harvemmin kuitenkaan liian tulista. Suomalaisetkin tapaavat ostaa tätä herkkua Unkarin reissultaan tuliaisiksi ja kotiinviemisiksi, koska se antaa tosi hyvän vivahteen myös moniin perinteisiin keittoihin, kuten liha-, kana- ja vaikkapa arkiseen nakkikeittoon. Yhtä hyvin se sopii erilaisiin pataruokiin, voileivän päälle tai esimerkiksi dippikastiikkeeseen. Sitä voi myös käyttää suolan sijaan maustamaan ruokia, jolloin suolan määrää voi vähentää tinkimättä ruuan mausta.
Piros paprikatahna on ollut harvinaista herkkua monien keskuudessa siitä saakka, kun sitä on ensimmäistä kertaa päässyt maistamaan. Tämä ei ole mitenkään ihme, koska se on Hungaricum, eli erityisesti arvostettu ja hyvin maineikas unkarilainen merkkituote, jota on valmistettu vuodesta 1963 lähtien. Se on unkarilaisen keittiön kuuluisa ja ehdoton klassikko, joka sopii hyvin miltei kaikkien ikäpolvien makuun. Gluteenittomana ja laktoosittomana se käy mainiosti myös allergikoille.
Näiden ominaisuuksien valossa ei ole mikään ihme, että sitä löytää yhä useammasta Euroopan maasta ja jopa Australiasta.
Nykypäivänä Piros paprikatahna on Unkarin ruokateollisuuden merkittävimpiä ja tunnetuimpia vientituotteita.
Valmistaja integroi 250 erinomaisen laadukasta paprikaa kasvattavaa perheyritystä raaka-aineen hankintajärjestelmäänsä, joka perustuu suoriin yhteyksiin ja takaa näin laadun, valvottavuuden ja jäljitettävyyden koko tuotanto- ja myyntiprosessin ajan.
Unkarin lämmin ilmasto suosii paprikanviljelyä.
Tuotteessa yhdistyvät Unkarin ison alangon suotuisa ilmasto, 300 vuoden kokemus sekä viljely- ja tuotantoteknologian korkea taso.
Piros paprikatahna ei sisällä aromivahvennetta, sen ainutlaatuinen maku tulee täysin punaiseksi kypsytetyistä, erinomaisen laadukkaista, käsin poimituista maustepaprikoista.
Piros paprikatahnaa valmistetaan kahtena eri vahvuutena, mietona (”csemege”) ja miedosti tulisena (”csípős”).
Tiettävästi itse paprikalla on merkittäviä terveysvaikutuksia – kuten esimerkiksi ruoansulatuksen parantaminen ja sopivilla annoksilla mahahaavalta suojaaminen. Paprika on kuuluisa myös siitä, että se sisältää runsaasti C-vitamiinia. Paprika mausteena on myös alkuperäisen, kansainvälisesti hyvin tunnetun gulassikeiton yksi tärkeimmistä ainesosista.
Tuotetiedot
PIROS PAPRIKATAHNA MIETO 160 g
Ainesosat:
PIROS PAPRIKATAHNA TULINEN 160 g
Ainesosat:
Ravintosisältö 100 g
Maahantuoja:
K-Supermarketit ja K-Marketit löytyvät sivun alareunan välilehdiltä.
© Kaikki oikeudet pidätetään - Piros paprikatahna -
Powered by szerver.eu