
Paprikatahna joka makuun!
Piros maustepaprikatahna on Unkarin tunnetuimpia hittituotteita vuodesta 1963 lähtien. Nykyään tämä monikäyttöinen mauste on suuressa suosiossa monien Euroopan maiden kotitalouksissa, koska se sopii niin hyvin yhteen monien eri ruokalajien kanssa ja sitä rakastavat miltei kaikki ikäluokat. Se antaa ruoille ominaisen punaisen värin sekä hyvän tuoksun ja maun, harvemmin kuitenkaan liian tulista. Suomalaisetkin ostavat tätä herkkua Unkarin reissultaan tuliaisiksi ja kotiinviemisiksi.
Univerin valmistama Piros paprikatahna on monien suomalaistenkin harvinaista herkkua siitä saakka, kun ovat päässeet sitä ensimmäistä kertaa maistamaan. Tämä ei ole ihme, koska se on Hungaricum, eli erityisesti arvostettu ja hyvin maineikas unkarilainen merkkituote, jota on valmistettu vuodesta 1963 lähtien. Se on unkarilaisen keittiön kuuluisa ja ehdoton klassikko, joka sopii hyvin miltei kaikkien ikäpolvien makuun. Se antaa ruoille ominaisen punaisen värin sekä hyvän tuoksun ja maun. Gluteenittomana ja laktoosittomana se käy mainiosti myös allergikoille. Näiden ominaisuuksien valossa ei ole mikään ihme, että sitä löytää yhä useammasta Euroopan maasta ja jopa Australiasta.
Nykypäivänä Univerin valmistama Piros paprikatahna on Unkarin ruokateollisuuden merkittävimpiä ja tunnetuimpia vientituotteita. Univer integroi 250 erinomaisen laadukasta paprikaa kasvattavaa perheyritystä raaka-aineen hankintajärjestelmäänsä, joka perustuu suoriin yhteyksiin ja takaa näin laadun, valvottavuuden ja jäljitettävyyden koko tuotanto- ja myyntiprosessin ajan. Unkarin lämmin ilmasto suosii paprikanviljelyä. Tuotteessa yhdistyvät Unkarin ison alangon suotuisa ilmasto, 300 vuoden kokemus sekä viljely- ja tuotantoteknologian korkea taso. Piros paprikatahna ei sisällä aromivahvennetta, sen ainutlaatuinen maku tulee täysin punaiseksi kypsytetyistä, erinomaisen laadukkaista, kädellä poimituista maustepaprikoista. Paprikatahnaa valmistetaan kahtena eri vahvuutena, mietona (”csemege”) ja miedosti tulisena (”csípős”).
Tiettävästi itse paprikalla on merkittäviä terveysvaikutuksia – kuten esimerkiksi ruoansulatuksen parantaminen ja sopivilla annoksilla mahahaavalta suojaaminen. Paprika on kuuluisa myös siitä, että sisältää runsaasti C-vitamiinia. Paprika mausteena on myös alkuperäisen, kansainvälisesti hyvin tunnetun gulassikeiton yksi tärkeimmistä ainesosista.