(ei välttämätön)
naudanlihaa
punasipulia
valkosipulinkynttä
paprikajauhetta
mustapippuria maun mukaan
keskikokoinen tomaatti
keskikokoinen paprika
Piros paprikatahnaa mietoa tai tulista
pippuria (jauhettu)
laakerinlehteä
jauhettua mustapippuria
kuminan siemeniä (jauhettuna)
punaviiniä (kuivaa)
rasvaa tai öljyä
maun mukaan (merisuolaa)
vettä (noin)
Ruskista padassa ensin pilkottuja pekonisiivuja (tämä ei välttämätön, mutta tuo kivaa makua). Lisää tai kuullota hienonnettu sipuli rasvassa ja ruskista kuutioitu liha valkoiseksi. Kun se antaa hieman lientä, ota pois liedeltä, ripottele päälle paprikaa ja kaada päälle hieman vettä. Lisää vähän kerrallaan. Heitä joukkoon mausteet suolaa lukuun ottamatta ja kunnon lorautus paprikatahnaa päälle. Peitä ja hauduta miedolla lämmöllä noin 1 tunnin.
Lisää suola ja viini. Lisää hienonnetut paprikat ja tomaatit. Maista muhennosta vielä tunnin kuluttua, lisää tarvittaessa mausteita.
Kun liha on tarpeeksi murea, keitä vielä lihapataa korkeammalla lämmöllä ilman kantta, kunnes se sakenee.
Jos liemestä tulee liian vetistä käytä suurustamiseen joko tummaa maizenaa tai lihojen paistovaiheessa heitä sekaan pari lusikallista vehnäjauhoja.
Tarjoile tuoreen leivän, riisin tai keitetyn pastan tai vaikkapa uuniperunoiden kanssa. Suolakurkku, punajuuri tai hapankaali sopii myös lihapadan kera.
(ei välttämätön)
naudanlihaa
punasipulia
valkosipulinkynttä
paprikajauhetta
mustapippuria maun mukaan
keskikokoinen tomaatti
keskikokoinen paprika
Piros paprikatahnaa mietoa tai tulista
pippuria (jauhettu)
laakerinlehteä
jauhettua mustapippuria
kuminan siemeniä (jauhettuna)
punaviiniä (kuivaa)
rasvaa tai öljyä
maun mukaan (merisuolaa)
vettä (noin)
Maahantuoja:
K-Supermarketit ja K-Marketit löytyvät sivun alareunan välilehdiltä.
© Kaikki oikeudet pidätetään - Piros paprikatahna -
Powered by szerver.eu