Lihapata

Ainekset

  • pekonia

    (ei välttämätön)

  • 1200 g

    naudanlihaa

  • 3

    punasipulia

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 2 rkl

    paprikajauhetta

  • (10 kpl)

    mustapippuria maun mukaan 

  • 1

     keskikokoinen tomaatti

  • 1

    keskikokoinen paprika

  • 1-2 rkl

    Piros paprikatahnaa mietoa tai tulista

  • 1 tl

    pippuria (jauhettu)

  • 2

    laakerinlehteä

  • 1 tl

    jauhettua mustapippuria

  • 1 tl

    kuminan siemeniä (jauhettuna)

  • 2 dl

     punaviiniä (kuivaa)

  • 2 rkl

    rasvaa tai öljyä

  • suolaa

    maun mukaan (merisuolaa)

  • 6 dl

    vettä (noin)

Valmistusohjeet

Ruskista padassa ensin pilkottuja pekonisiivuja (tämä ei välttämätön, mutta tuo kivaa makua). Lisää  tai kuullota hienonnettu sipuli rasvassa ja ruskista kuutioitu liha valkoiseksi. Kun se antaa hieman lientä, ota pois liedeltä, ripottele päälle paprikaa ja kaada päälle hieman vettä. Lisää vähän kerrallaan. Heitä joukkoon mausteet suolaa lukuun ottamatta ja kunnon lorautus paprikatahnaa päälle. Peitä ja hauduta miedolla lämmöllä noin 1 tunnin.

Lisää suola ja viini. Lisää hienonnetut paprikat ja tomaatit. Maista muhennosta vielä tunnin kuluttua, lisää tarvittaessa mausteita.

Kun liha on tarpeeksi murea, keitä vielä lihapataa korkeammalla lämmöllä ilman kantta, kunnes se sakenee.

Jos liemestä tulee liian vetistä käytä suurustamiseen joko tummaa maizenaa tai lihojen paistovaiheessa heitä sekaan pari lusikallista vehnäjauhoja.

Tarjoile tuoreen leivän, riisin tai keitetyn pastan tai vaikkapa uuniperunoiden kanssa. Suolakurkku, punajuuri tai hapankaali sopii myös lihapadan kera.

Lihapata

Ainekset

  • pekonia

    (ei välttämätön)

  • 1200 g

    naudanlihaa

  • 3

    punasipulia

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 2 rkl

    paprikajauhetta

  • (10 kpl)

    mustapippuria maun mukaan 

  • 1

     keskikokoinen tomaatti

  • 1

    keskikokoinen paprika

  • 1-2 rkl

    Piros paprikatahnaa mietoa tai tulista

  • 1 tl

    pippuria (jauhettu)

  • 2

    laakerinlehteä

  • 1 tl

    jauhettua mustapippuria

  • 1 tl

    kuminan siemeniä (jauhettuna)

  • 2 dl

     punaviiniä (kuivaa)

  • 2 rkl

    rasvaa tai öljyä

  • suolaa

    maun mukaan (merisuolaa)

  • 6 dl

    vettä (noin)



© Kaikki oikeudet pidätetään - Piros paprikatahna - 
Powered by szerver.eu